Möten

Planerade möten

Seminarium om IPCCs Syntesrapport 23 mars kl. 14:00

Den 23 mars är det Världsmeteorologiska dagen och för att fira denna dag så arrangerar SMS tillsammans med Bolincentret och Meteorologiska Institutionen vid Stockholms universitet ett eftermiddagsseminarium där IPCC:s Syntesrapport kommer att presenteras och som sedan följs av en paneldiskussion om vilken roll IPCCs rapporter spelar och har spelat i samhället och i klimatpolitiken.

Syntesrapporten är slutpunkten för många års arbete med den fullständiga redovisningen av nästan 10 års klimatforskning och är en sammanfattning av de tre delrapporter som IPCC har gett ut sedan 2021.  I bilagan finns en inbjudan till och närmare beskrivning av seminariet och ett program för eftermiddagen den 23 mars. 

Mötet äger rum i Sal G, Arrheniuslaboratoriet, Stockholm universitet mellan kl. 14:00 och 16:30 med en halvtimmes kafferast mitt i. Vi har fått en av författarna till syntesrapporten, Francis X. Johnson från Stockholm Environment Institute,  att ge oss rapporten huvudbudskap och resultat. Sedan så har vi en panel där bla. Lennart Bengtsson, Erik Kjellström och jag själv ingår.  

Anmälan görs på följande länk senast den 20 mars:

http://simplesignup.se/event/202955-ipcc-syntesrapport-2023

Ange om du avser att delta fysiskt eller via zoom. 

Klicka på en bild nedan för att få den klickbara och mer läsbara PDF-versionen (2 sidor).

30 juni, 2023
4 september, 2023
 • EMS 2023

  4 september, 2023 - 8 september, 2023  
  Bratislava

  Konferens för Tillämpad Meteorologi och Klimatologi
  "Hydrometeorological Processes , Forecasting and Preparedness"

  EMS och SMS brukar erbjuda resestipendier för unga forskare och studenter. I samband med den vetenskapliga konferensen brukar också EMS medlemmar mötas för ett årligt möte. Medlemmar är de olika nationella meteorologiska sällskapen liksom företag och myndigheter. I Sverige är SMS huvudman och SMHI är associerad medlem. 

  Läs mer på:

  https://www.ems2023.eu

  See more details

Powered by Simple Calendar

Tidigare möten 

Som medlem får di tillgång till powerpoints/PDF:er och inspelningar!


Lista på tidigare föredrag och event

2022

2021