Nyheter

Senaste Polarfront!

Kommande möten

Nothing from 21 september, 2023 to 21 mars, 2024.

Powered by Simple Calendar

Andra nyheter

EMS 2023

Europeiska Meteorologiska Sällskapets (EMS) årliga vetenskapliga konferens, Tillämpad Meteorologi och Klimatologi, äger rum mellan den 4 och 8 september 2023 i Bratislava, Slovakien (och on-line).  Arrangörerna har valt årets tema till ”Hydrometeorological Processes , Forecasting and Preparedness”. 

EMS årliga konferensen brukar locka ca. 700-800 deltagare och täcker de flesta områden av meterologi och klimat. EMS och SMS brukar också erbjuda resestipendier för unga forskare och studenter. I samband med den vetenskapliga konferensen brukar också EMS medlemmar mötes för ett årligt möte. Medlemmar är de olika nationella meteorologiska sällskapen liksom företag och myndigheter. I Sverige är SMS huvudman och SMHI är associerad medlem. 

Läs mer på: https://www.ems2023.eu

Höstens Mötesprogram

Styrelsen håller på och planerar för höstens mötesprogram. Vi har ännu inget program för hela hösten men vår avsikt är att starta höstsäsongen med ett möte om AI och Väderprognoser i Norrköping i september. Vi återkommer i sommar med mer information och en inbjudan.

Vetenskapliga panelen

Blir det mer skogsbränder i ett varmare klimat?Tidigare föredrag

Tidigare mötens föredrag och eventuella inspelningar hittar du här under tidigare möten.

Årsmöte

15.3016.40: Årsmöte på zoom (endast för SMS medlemmar)

Årsmöteshandlingar hittar du här.

Intresserad av hemmaprognoser?

I september hölls webbinarium om hemmaprognoser, Björn Claremar

Vill du veta hur folk gör när de gör väderprognoser hemma eller hur datorkluster som prognos- och klimatmodellerna i allmänhet fungerar? Kanske vill du själv prova på att bygga upp något därhemma?

Denna sida ger bakgrund och presentationen hittar du här under tidigare möten.

Kontakta webmaster om du är intresserad och behöver stöttning!