Nyheter

Välkommen till hösten och nya hemsidan!

Årets ord är väl Corona/covid-19 för denna smitta ställer till livet för oss alla. Sedan årsmötet i februari har SMS fått ställa in alla medlemsmöten. Vi kommer att göra fler webbaserade möten, men hoppas ändå att kunna ha en del fysiskt tillgängliga möten.

Hydrologiexkursionen och Flygvädermötet där vi skulle samverka med SMHI får vänta till våren 2021, där vi redan har några trevliga möten på lut. 

När vi annonserade väl sent om Kryosfärsmötet den 22 september via Zoom fick vi för få anmälda. Nå, vi gör ett nytt försök den 14 oktober då ICCIs experter guidar oss in i kryosfärens hemligheter. Detta blir ett coronasäkrat möte via Zoom utan deltagarbegränsning uppåt (dock minst 25 personer!) och öppet för även icke-medlemmar. 

Även novembermötet blir via webben. När nu flygandet och resandet totalt gått ner – har luftkvalitén förbättrats och på vilket sätt? 

Kan vi genomföra ett trevligt julmöte fysiskt? Hur ”vädret” egentligen är på Mars och Venus, är ett perfekt ämne att behandla vid Stockholms gamla Observatorium.

Så kära SMS-vänner: Vi vill verkligen bjuda er på meteorologiska godbitar!

Vad sker i Kryosfären?
14 oktober kl. 16-17.00 (OBS tiden!)
Tack för att så många ville lyssna!

Nya hemsidan

Hemsidan är uppbyggd nu med mer möjlighet för interaktion med och mellan er medlemmar! I detta skede kan vissa funktioner ha lite problem. Återkoppling och förslag tas emot i forumet och via webmaster@svemet.org!

Du kommer åt skyddat material som Polarfront och inspelade möten genom att skapa ett konto här eller när du försöker komma åt materialet.

Möten

14 oktober kl. 16.00: Vad sker i Kryosfären? På Zoom. Mer info

19(?) November: Föredrag om Luftkvalitémätningar. Mer info 

I december siktar vi på ett föredrag om Venus och Mars atmosfärer. I samband med detta kan det kanske bli ett julbord! Mer info

Virtuellt besök på SMHI Uppsala.
Detta skjuts tyvärr upp till våren.

Hemsidan

Nya funktioner på hemsidan är t.ex. medlemsytan forumet (mer info intill).

Under hösten sker vidare utveckling och med input från er!

Det kan dröja innan t.ex. alla tidigare möten ligger tillgängliga.

Forumet

I forumet kan väder och klimat diskuteras, såväl som återkoppling eller bidrag till hemsidan.

Har ni vackra bilder kan de komma upp som ett rullande bildspel!

Forum

Tillfälligt erbjudande till nya medlemmar: web-medlem resten av 2020. 

File name : medlemsinbjudan-2020.pdf